Over Mezelf

Yvetti van den Berg

Hi!

Ik ben Yvetti van den Berg, ik kom oorspronkelijk uit Venezuela. Na veel studies in mijn land zoals docent, theater en verschillende cursussen van volkscultuur (keramiek, maskers, poppenkast, etc.) heb ik hier in Nederland weer de keramiek teruggevonden. Maar nu met een serieuze opzet, een levensstijl, een passie.

Ik begon in 2012 met keramiek in Nederland, met verschillende cursussen (handvormen, draaien, boetseren, glazuren, etc.).

In 2014 heb ik de drie jarige keramiekopleiding van SBB Gouda gevolgd (tegenwoordig “Nederlandse Keramiekopleiding” genaamd). Na het succesvol afronden van deze opleiding in 2017 ben ik in 2017 verder gegaan met een specialisatie in glazuur en in 2018 een specialisatie in grote potten draaien.

Na jaren van ervaring met keramiek ben ik nog steeds zoals op de eerste dag van mijn contact met klei: “nieuwsgierig”. Nu kan ik zeggen dat ik mijn pad heb gevonden in Nederland: een mooie richting als keramiste.

Elke dag ontdek ik iets nieuws en leer ik iets nieuws. Een grote motivatie is mijn eigen cultuur en mijn eigen identiteit binnen een andere cultuur met zijn vele verschillen. Maar ook de mensen die in mijn kring zitten, mijn vrienden en natuurlijk mijn mede keramisten. Ik wil graag mijn visie op de wereld laten zien in keramiek. Dit wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.

Elke dag zoek ik mijn beste uitdaging. Het is een competitie tegen mijzelf.

Binnenin mijn diversiteit zoek ik verbinding met mijn eigen cultuur en identiteit om in mijn werk vorm te geven. Een leuke manier om mijn creativiteit te ontwikkelen.

Nog verliefder ben ik op het keramiek geworden. Ik kan het niet anders zeggen.

Yvetti van den Berg

Keramiste